Kirsten Indgjerd Værdal (61) blir ny fylkesdirektør

Værdal er tilsatt som ny direktør for plan og næring i Trøndelag fylkeskommune.

NY FYLKESDIREKTØR: Kirsten Indgjerd Værdal (61) blir ny direktør for plan og næring i Trøndelag fylkeskommune over nyttår.  Foto: Bjørn Erik Øvrelid

NAMDALSAVISA

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og ser fram til å være med å bygge Trøndelag og muligheten til å prege utviklingen av vårt fylke på viktige samfunnsområder, sier Indgjerd Værdal, som begynner i jobben 2. januar.

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen er godt fornøyd med valget.

– Kirsten har stor gjennomføringsevne og kjenner Trøndelag godt. Hun har et stort nettverk i landet, som vil være viktig for oss i utviklingen av fylket, sier Mjøen.

Det var i alt 13 søkere til stillingen.

– Grunnlaget for utvikling av fylket

Indgjerd Værdal tar altså fatt på stillingen rett over nyttår, og vil få ansvar for store samfunnsområder.

– Plan handler jo om å legge grunnlaget for utviklingen av hele fylket, og innenfor næring er det store muligheter med grunnlag i fylkets store naturressurser, et mangfoldig næringsliv og flere tunge kompetansemiljø. Med dette utgangspunktet bør Trøndelag ha mulighet til å ta nasjonale posisjoner. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt i dette arbeidet sammen med politikere, ansatte og partnerskapet, sier Værdal.

Lang erfaring

Indgjerd Værdal kommer fra stillingen som fagdirektør for innovasjon og utvikling hos Fylkesmannen i Trøndelag, og var fra 2007 landbruksdirektør hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag. Hun har også vært daglig leder i Oi Trøndersk Mat og drikke.

Den nye direktøren har hatt en lang rekke sentrale verv. Mest kjent er hun nok for perioden som leder i Norges Bondelag fra 1997-2002. Hun har også vært styremedlem i Innovasjon Norge, Tine, Norges Røde Kors, Statnett og Gjensidige.

Hun har gått Forsvarets Høyskole, og har også studier i bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi, samt organisasjon og ledelse.

Hun overtar jobben etter Trude Marian Nøst, som fra årsskiftet begynner som kommunalsjef for samfunnsutvikling i Levanger kommune.