Lever ut hundekjørerdrømmen

I påska for fire år siden fikk Monika Aniela Bøkestad fra Bindal prøve hundekjøring for første gang. Det vekket en interesse som har vokst seg større og større.

MONIKA OG DINO: For Monika Aniela Bøkestad er det hund for alle pengene. Mest stas er det med malamuten Dino, men de åtte hundene som utgjør hundespannet hennes er viktige for bindalsjenta som satser hardt på hundekjøring. Drømmen er å bli den første kvinne som vinner Gaustad Maraton 300. 

NAMDALSAVISA

BINDAL: Påska 2014 var jeg på besøk hos den kjente hundekjøreren Sigrid Ekran, og der fikk jeg min aller første kontakt med hundekjøring. Siden den gang har veldig mye dreid seg om hunder og hundekjøring, forteller Bøkestad som vi møtte tidlig i desember da hun var heime på Terråk for å treffe slekta i lag med malamuten Dino. En kjempe av en hund som foruten å være en god venn for sin eier også er godkjent terapihund.