Nissen bor ikke lenger bare på nordpolen

Julenissen, befinner han seg på Nord- polen? I de dype svenske skoger? Eller sitter han på låven og spiser julegrøt? Flere byer, bygder og plasser har lyktes godt med å gjøre sin lokale nisse til æresborger og turistmagnet.

FINSK NISSE: Rovaniemi i Nord-Finland er blitt et yndet reisemål for juleturister. Hvert år kommer rundt 250.000 mennesker hit for å oppleve nissens heimby. 

Ikke alle kan by på en nisse med ekte skjegg og en putefri matchvekt på 140 kilo, ho-ho.

Tom Kristiansen
NAMDALSAVISA

Skal man bli kjent som julenisseby, holder det ikke bare å trekke fram en hvilken som helst lokal nisse og forvente at juleturistene skal strømme til. Her må mange av nissens hjelpere trå til samtidig og tilby mengder av julestemning til både små og store. Her er noen førjulsdestinasjoner som lykkes.