I sommer økte kvoten for pappaperm fra 10 til 15 uker. Fra og med denne måneden får mor og far velge enda mindre selv

– Jeg er for likestilling, men dette er uhørt

I nyttårstalen sa statsminister Erna Solberg at hun ønsker flere norske barn. Skal det skje, må reglene for foreldrepermisjon endres, mener mamma Silje-Merethe Arnø (21).

Snart i jobb: Sommeren 2018 ble fedrekvoten økt fra 10 til 15 uker, og i januar blir både mødre- og fedrekvoten økt fra 15 til 19 uker. Dette går imidlertid utafor fellespermisjonen, som gjør at foreldrene får mindre muligheter til å fordele ukene ut ifra de forskjellige barne- familiers behov. Helt uhørt, mener Silje-Merethe Arnø. Om en måned må hun ut i jobb. Da er lille Mathilde sju måneder gammel. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Sommeren 2018 ble pappakvoten økt fra 10 til 15 uker. Og i Stortinget ble det vedtatt at mødre- og fedrekvoten ved 80 prosent dekning økes fra 15 til 19 uker. Denne regelen gjelder fra januar 2019, skrev Aftenposten i oktober.