Har investert nesten 80 millioner kroner i det som kan bli et nytt fiskeeventyr i Flatanger

Verdens første avlsanlegg for rognkjeks

Om cirka 18 måneder skal «super»-rognkjeks avlet fram i Flatanger ut i merdene for å ta opp kampen mot lakselusa.

MILEPÆL: For Namdal rensefisk og Aquagen var åpninga av verdens første avlsanlegg for rognkjeks en ny milepæl: Fra venstre teknisk leder Geir Tore Olsen og daglig leder Per Anton Løfsnæs i Namdal rense fisk, adm. dir. i Aquagen Nina Santi,produksjonsbiolog Nina Iversen i Namdal rensefisk og Tim Knutsen i Aquagen. 

Anlegget er viktig med tanke på forskning og utvikling av avlsprogram.

NAMDALSAVISA

FLATANGER: – Det er kjempeartig at vi har fått til dette. Både med tanke på å gi næringa en mer effektiv lusespiser, men også med hensyn til fiskevelferden, vi har tro på at vi langt på veg skal kunne klare oss uten mekanisk eller kjemisk avlusning, sier daglig leder i Namdal rensefisk og Bjørøya AS, Per Anton Løfsnæs.