10 gode pengeråd for det nye året

Nytt år, nye økonomiske muligheter! Her får du 10 gode råd inn i 2019. Bruk starten av året på å legge deg til gode pengevaner. Gjennom små grep som nesten ikke merkes, kan du få merkbart bedre råd i hverdagen.

Illustrasjonsfoto 

NAMDALSAVISA

Det er svært viktig å ha litt penger i bakhånd for å takle uforutsette utgifter. Når jeg blir spurt om gode råd om privatøkonomi bruker jeg å si at det beste rådet mitt er at du oppretter en egen bufferkonto for å takle små privatøkonomiske «sjokk». Denne bufferen skal fungere som selve grunnmuren i din privatøkonomi. Glem BSU, aksjefond og all annen sparing før du har en slik konto på plass. Har du en slik buffer klarer du å takle de fleste økonomiske utfordringene som livet gir deg, og du vil kunne ha en ryddig og kostnads- effektiv privatøkonomi. Hvor stor buffer du bør ha avhenger av flere ting, men består husstanden av flere voksne, noen barn, eget hus og et par biler, så bør dere ha en bufferkonto tilsvarende minst to-tre månedslønninger.