Ane leverte karrierebeste med semifinale i Otepää

Ane Appelkvist Stenseth staket seg til karrierebeste da hun tok seg til semifinalene i verdenscupsprinten i Otepää lørdag.

KARRIEREBESTE: Ane Appelkvist Stenseth viste styrke i verdenscupen i helga da hun tok seg til semifinalene i Otepää.  Foto: Erik Borg

NAMDALSAVISA

OTEPÄÄ: 23-åringen viste nok en gang at hun hører heime blant verdenseliten da hun ble tredje beste norske i Estland med en åttendeplass sammenlagt.

Appelkvist Stenseth gjennomførte en solid prolog der hun ble nummer 13 sammenlagt og enkelt tok seg videre til kvartfinalene i helgas klassiske sprint. Her tok hun teten halvvegs ut i rennet, men slovenske Katja Visnar gikk etter hvert forbi. Appelkvist Stenseth holdt imidlertid svært godt følge, og duoen klarte å skape ei luke ned til russiske Natalia Matveeva. På oppløpet var Grong-utøveren først ut. Heatseieren glapp med bare tre tideler da Visnar viste seg sterkest i sluttspurten. Med en andreplass i heatet på tida 3,06,3, var Appelkvist Stenseth likevel trygt videre til semifinalene.