«Pjusken» – en slags animert utgave av «Home Alone»

En liten sandlo må alene overleve den arktiske vinteren, mens Nicole Kidman spiller hevngjerrig etterforsker.

FORLATT I ISØDET: Den lille sandloen Pjusken har problemer med å lære å fly, og blir etterlatt når familien trekker til varmere strøk. 

HEVNTHRILLER: Nicole Kidman spiller LAPD-etterforskeren Erin Bell i «Destroyer», som har norgespremiere fredag. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Pjusken har ikke rukket å lære seg å fly når familien hans trekker sørover for vinteren. Den lille sandloen må derfor overleve den arktiske vinteren, onde fiender og seg selv – for å bli gjenforent med familien neste vår. Men han er ikke helt alene i isødet.

Islandske «Pjusken – et vintereventyr» ble vinner av Barnefilmfestivalens filmpris for 2018 og har norgespremiere på Namsos kino fredag.

Det har også «Destroyer». Nicole Kidman spiller etterforsker Erin Bell. Som ung offiser gikk hun undercover og infiltrerte en kriminell gjeng i California-ørkenen, et oppdrag som fikk et tragisk utfall.

Da bandens leder dukker opp etter mange år tvinges Erin til å oppsøke de gjenværende medlemmene, og dermed også å se fortidas demoner i øynene.

Sebastian Stan («Avengers») spiller Chris, Erins kollega og kjæreste, som sammen med henne utsetter seg for livsfare da de forsøker å avsløre Silas-gjengen.

I tillegg til disse to fortsetter Namsos kino å vise sci-fi-thrilleren «Glass», animasjonsfilmen «Dragetreneren 3» og den norske ungdomsfilmen «Psychobitch». Sistnevnte går også på Grong kino søndag, sammen med «The Mule», der vi møter Clint Eastwood i rollen som ufrivillig narkotikasmugler.

Kolvereid kino byr på maritim actionunderholdning søndag, når «Aquaman» kommer svømmende på besøk.