– Det er bekymringsfullt

Næringslivet i Namdalen skriker etter arbeidskraft – men få lyser ut de ledige stillingene.

BEKYMRET: Lars Fredrik Mørch tror det blir vanskelig å nå målene om 1.000 nye arbeidsplasser om næringslivet ikke lyser ut stillingene. Her fra da han tok over som daglig leder i Namdalskysten næringsforening i april i fjor.  Foto: Lena Erikke Hatland

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Å ha 1.000 nye arbeidsplasser innen 2025 er det ambisiøse målet som er satt i Ytre Namdal gjennom Strategisk næringsplan. At flaskehalsen er tilgang på arbeidskraft er det ikke noe tvil om i følge Lars Fredrik Mørch i Namdalskysten næringsforening – og det hjelper lite at næringslivet ikke lyser ut stillingene.

– Vi antar at nærmere 80 prosent av stillingene ikke blir lyst ut, sier han, og forteller at det er ei kjensgjerning at det på nasjonalt nivå er snakk om mellom 70 og 75 prosent som ikke lyses ut.