Huurre Norway kjøpes opp av ansatte

Selskapet som har kontor i Namsos skal satse videre på innovasjon, utvikling og kvalitet.

KJØPES OPP: Huurre Norway AS kjøpes nå opp av de ansatte i selskapet.  Foto: Tor Martin Årseth

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Daglig leder Tarjei Hegland og en gruppe ledende ansatte kjøper den landsdekkende entreprenørvirksomheten Huurre Norway AS og Huurre Montasje. Totalentreprenøren har vært ledende innen matvareindustrien i Norge og omsatte i 2018 for omtrent 352 millioner kroner.

Eierskiftet vil medføre en offensiv satsing på innovasjon, utvikling og kvalitet, melder selskapet.

– Vi har hatt mange eiere opp gjennom årene, og det er mange som har tilført lite synergier. Vi har tjent penger, og har ikke fått investere pengene i selskapet. Vi ønsker å ha kontroll på selskapet selv, og vi tror vi vil fungere veldig godt på egen hånd. Dette vil gi en kreativitet og en energi her som våre kunder vil få stor glede av, sier Hegland til bransjenettstedet Byggeindustrien.

Danner nytt selskap

Huurre Norway er en landsdekkende entreprenør som siden 1946 har fokusert på oppbevaring av mat og matsikkerhet. Selskapets kompetansefelt er på bygging av en rekke ulike kjølte arealer. Selskapet har fortsatt eget kompetansesenter i Namsos hvor produktutvikling har høy fokus.

Huurre Norway AS har siden 1999 vært eid av Huurre Group Oy i Finland. Eierselskapet har vært en industriell og langsiktig eier som nå ønsker å spisse fokus mot høyteknologiske løsninger og selger seg derfor helt ut av den norske virksomheten.

Daglig leder Tarjei Hegland har sammen med ledende ansatte og eksterne investorer kjøpt 100 prosent av aksjene i selskapet.

Kjøpet ble gjennomført 23. januar 2019 og inkluderer det heleide datterselskapet Huurre Montasje AS. Ny eier av Huurre Norway er Svalinn AS. Ny styreleder i selskapene er Nils E. Haukeland.

Ingen ansatte mister jobben

Det er i dag totalt 95 ansatte i den norske virksomheten til selskapet og ingen av disse berøres på noen måte av transaksjonen.

Selskapet vil fortsatt operere under Huurre Norway-navnet i en avtalt periode og ser fram til ytterligere å styrke posisjonen som en av landets mest foretrukne entreprenører og leverandører av løsninger til matvareindustrien.