Mann fra Namdalseid fryktes omkommet i brann i settefiskanlegg

En mann fra Namdalseid er savnet og fryktes omkommet etter at det brøt ut brann i et oppdrettsanlegg i Lebesby søndag.

DÅRLIG SIKT: Redningsskøyta meldte om mye røyk da de ankom brannstedet der en mann fra Namdalseid fryktes omkommet.  Foto: RS Peter Henry von Voss

NAMDALSAVISA

LEBESBY, FINNMARK: Politiet i Finnmark bekrefter at en mann i 30-årene fra med bostedsadresse i Namdalseid er savnet og antatt omkommet i en storbrann i Friarfjord i Lebesby kommune i Finnmark.

– Personen er savnet og antatt omkommet. Den endelige stadfestelsen om dødsfall kan vi ikke gjøre nå. Det er snakk om en stor brann med svært høy varmeutvikling. På grunn av varmen kan det ta lang tid før det er mulig for oss å ta seg inn. Alle mannens pårørende er varslet, sier operasjonsleder hos politiet i Finnmark, Svein Erik Jacobsen til Adresseavisen.

BRANNEN SPREDTE SEG: Brannen startet søndag morgen. Den spredte seg i nitiden til et bygg like ved det første. Sikkerhetsavstanden til brannen er én kilometer. Bildet er tatt fra redningsskøyta.  Foto: RS Peter Henry von Voss

 

Det var fire personer på jobb på stedet da brannen startet søndag. Til vanlig jobber det 54 personer ved anlegget.

Brannen startet søndag morgen. Den spredte seg i nitiden til et bygg like ved det første. Sikkerhetsavstanden til brannen er én kilometer. Redningshelikopteret landet med kjemikaliedykkere cirka klokka 11:45.

Forsvaret har fløyet inn mer utstyr med helikoptre fra KV Andenes, ettersom brannmannskapene på stedet har begrenset med utstyr. I tillegg til kystvaktskipet KV Andenes er røykdykkere, redningsskøyte, styrker fra Sivilforsvaret, politi, ambulanse og et Sea King redningshelikopter med i operasjonen.

Saken oppdateres.