Sist NM ble arrangert i Meråker vant Frode Estil NM-gull. Under årets NM har Estil en ny nøkkelrolle.

2007-mesteren lover tøffe tak

I 2007 gikk Frode Estil fra alle og vant NM skiathlon i Meråker. Når NM starter i hans nye heimbygd torsdag, er det Estils ansvar at løypene holder VM-standard.

SJEF FOR GODE LØYPER: Frode Estil er løypesjef for NM i Meråker. Libyggen lover ei løype som passer som VM-uttak.  Foto: Svein-Tore Hovd

NAMDALSAVISA

MERÅKER: For Estil er mesteren som ble løypesjef. Og alle som vet at Estil har en forkjærlighet for «ordentlige bakker» i ei skiløype, skjønner at det ikke blir en lett veg til et NM-gull for dem som har slike ambisjoner.

– Dette er løyper som jeg liker. Jeg vil si det nesten er perfekte løyper. Det er variasjon, og så er det bakker som krever sin mann eller dame. Det er etter min mening ei veldig god løype med tanke på at det vil bli et VM-uttak her, sier han.