– Bruker trening for å takle vanskelige følelser

Jenter og gutter har ulike måter å håndtere stress på. Psykologspesialist og kommunepsykolog Eivind Olav Evensen tror enkelte unge menn bruker trening for å takle vanskelige følelser.

SØKER MESTRING: – Mens jenter med angst i stor grad klarer å beholde nære relasjoner, viser det seg at gutta isolerer seg mer. Dette gjør at gutter er enda mer sårbare til å ta ut disse følelsene gjennom konkrete mestringstiltak, som å løfte jern, sier kommunepsykolog i Namsos, Eivind Olav Evensen. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Vi vet gjennom forskning at noen unge menn som opplever stress, eller vanskelige følelsesmessige forhold, kan få en utfordring med å håndtere disse tankene. Da kan det fort være at de velger å løse det gjennom noe de mestrer og kan kontrollere – som trening, sier kommunepsykolog i Namsos kommune, Eivind Olav Evensen.