Næringslivet i Sørli går så godt at det snart ikke er mer strøm igjen

Næringslivet i Lierne går nå så bra at det ikke er strøm nok til nye etableringer. Rådmannen fortviler og etterlyser handlekraft fra NTE.

I løse lufta: Hvordan kraftforsyninga til Sørli og ikke minst industriområdet på Jule skal løses, henger fortsatt i løse lufta. Inntil videre har Li-skifer og de andre bedriftene nok strøm, men det er ikke nok til å gjøre planlagte og ønskede utbygginger.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

LIERNE: – Vi kan vel bare fastslå at NTE ikke er den samfunnsbyggeren de var for 20–30 år siden.

Kraftsalven kommer fra rådmann Karl Audun Fagerli i Lierne kommune. I halvannet år har han vært i dialog med NTE Nett for å få på plass en kraftforsyning til Sørli som kan tilfredsstille dagens og morgendagens behov.