Samenes nasjonaldag markeres i dag

Trøndelags eneste reindriftsstudent

Neila-Issat Påve Wilks sitter på skolebenken for å bli best mulig skodd for et liv som reindriftssame. 17-åringen kan ikke tenke seg et liv uten reindrift.

Reindrift er livet: For Neila-Issat Påve Wilks (17) fra Snåsa er reindrift selve livet. Han er den eneste eleven i den videregående skolen i Trøndelag som har reindriftsfag på timeplanen, det skal forhåpentligvis ende opp med et liv som reindriftssame med tid og stunder.  Foto: Erlend Malmo, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

GRONG: 17-åringen fra Snåsa er den eneste i Trøndelag som utdanner seg innenfor reindriftsfaget i videregående skole. Det tilbudet får han i Grong, og planen er å bli reindriftslærling hos foreldrene Hanne-Lena Wilks og Lars Isak Påve etter tre år på videregående.