Partikollega mener Skei Grande må trekke seg som leder

«På lag med framtida» er Venstres slagord. Nå ser flere partikolleger for seg ei framtid uten Trine Skei Grande som leder for Norges eldste parti.

Intern uro: Det blåser friskt rundt partileder Trine Skei Grande i Venstre. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det koker rundt den mangeårige partilederen fra Overhalla. Bjørn Mathisen, tidligere lokallagsleder i Kvæfjord i Troms, sier til VG at Trine Skei Grande bør gå av.

– Når man kommer så langt som nå så tror jeg at man har kjørt seg fast i et spor. Det trengs nye koster inn i partiledelsen og et skifte av partilederen. Jeg tror ikke vi vil klarer å endre situasjonen med Trine. Hun har gjort en god jobb i mange år, men jeg tror tiden har kommet for å tre til side, sier han til avisa.

Sendte brev

Ifølge NRK, som omtalte saken først, er Mathisen en av dem som har sendt brev til partiledelsen.

En annen er Bjørn Hegstad, som er tidligere ordfører i Lødingen.

– Jeg føler at mitt eget parti er med på å bygge ned Distrikts-Norge, spesielt etter at vi gikk inn i regjering, sier han til NRK.

Ifølge NRK er brevene fra Mathisen og Hegstad bare to av flere kritiske brev sendt fra lokalpolitikere i det siste.

Trekker seg ikke

Til VG sier Trine Skei Grande at hun ikke har noen planer om å trekke seg, til tross for hard kritikk fra partifeller i flere brev.

– Når man er partileder i Venstre må man tåle en støyt og det tåler jeg. Jeg ble valgt til leder enstemmig for noen måneder siden, og skal ha den jobben i ett og et halvt år til, sier Trine Skei Grande.