Åge og Jonas bidro til at stemninga var topp under årets veldedighetsmiddag

– Dette er uten tvil årets happening i Namsos

For sjuende gang tok folk plass rundt smakfullt dekkede bord i NTE Arena for å støtte arbeidet til organisasjonen Lene Maria for rent vann.

HØYDEPUNKT: Veldedighetsmiddagen er årets høydepunkt i Namsos mente (fra venstre rund bordet): Wenche og Kjell Kaldahl, Helen og Lasse Hansen, og Siri og Bjørn Kåre Grongstad.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Dette er en høydare og årets happening i Namsos i løpet av året, mente Lasse Hansen.

Lørdag kveld satte 120 gjester seg til bords i NTE Arena, til den årlige veldedighetsmiddagen hvor inntektene går til organisasjonen Lene Maria for rent vann, helse & utdanning. Lene Maria Bergum døde på Utøya 22. juli 2011.

– Organisasjonen Lene Maria og tanken bak prosjektet er fantastisk i seg selv, og når du legger til matopplevelsen og stemninga på en slik kveld er dette er noe vi virkelig ser fram til hvert år, mente middagsgjestene.

Ekteparet Tove og Arnulf Bergum er rørt og overveldet over den støtten de får år etter år.

– Det første ordet vi tenker på er takknemlighet. Vi er helt overveldet av responsen og ikke minst det bidraget dette gir til både pågående og nye prosjekter, sa de.

HEMMELIG GJEST: Åge Aleksandersen dukket også opp under veldedighetsmiddagen i NTE Arena lørdag kveld. Jonas Ledang (til høyre) bidrog også med musikalsk underholdning. Vertskapet Tove og Arnulf Bergum er overveldet over responsen og støtten de fikk.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Kulinarisk opplevelse

Kokkenes mesterlaug Nord-Trøndelag sto også i år for tilbereding og servering. Denne gangen hadde kokkelauget valgt å servere den kulinariske opplevelsen som en buffé fra en paviljong i restauranten, hvor gjestene selv kunne forsyne seg av det ypperste trøndersk kokkekunst kan by på.

– Det er jo dette vi liker aller best å holde på med, gode råvarer hvor vi kan lage de rettene og smakene vi selv ønsker å servere, smilte kokk Endre Kvernvik, mens hans skar opp den møreste entrecôten av elg.

Gjesten kunne videre forsyne seg fra vinbodegaen som hadde med et utvalg viner som selv Dionysos nok ville ha nikket anerkjennende til.

Alt gitt som gave til organisasjonen gjennom støtte fra et trettitalls sponsorer.

– Vi er enormt takknemlige for den innsatsen kokkelauget legger ned for at vi skal få til dette, uten dem hadde ikke dette vært mulig, sa Arnulf Bergum.

HEMMELIG GJEST: Åge Aleksandersen var kveldens overraskelse til gjestene på middagen.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Hemmelig gjest

– Takk for invitasjonen, det er fantastisk at en så grusom hendelse kan bli til noe så vakkert og flott, sa Åge Aleksandersen.

Trubaduren og poeten Aleksandersen var aftenens hemmelige gjest. Kun utstyrt med kassegitar og alene på scenen lokket han fram både latter og tårer blant publikum. Det må nesten bli opp til hver enkelt som var til stede å tolke både valget og innholdet i sangene, men tekstene framsto på mange måter som en sterk kommentar til anledninga.

Og da Aleksandersen avrundet med «Flyg av sted» var det mange lommetørklær og trøyeermer som ble fuktige i skinnet fra stearinlysene.

Gjestene fikk også stifte bekjentskap med musikeren og låtskriveren Jonas Ledang som av mange blir spådd å være det neste store musikknavnet fra Namdalen. Og selv om det var en generasjons forskjell på publikum og artisten, traff han tydelig en nerve med valg av låter. Og helt mot slutten av middagen spurte middagsgjest Ida Jenshus spontant om hun kunne få synge som et lite bidrag til kvelden og entret scenen sammen med Ledang.

Middagen ble tradisjon tro avsluttet med en auksjon av objekter som er gitt til Lene Maria-organisasjonen.

VIN OG MAT: Vinsjef Espen Fredriksen og kjøkkenmester Vegard Ovesen var spente på gjestenes reaksjoner på de kulinariske fristelsene.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Kunst for åpen scene

Auksjonarius Ola Larsen sørget for at kunst- og gjenstands-auksjonen innbrakte 173.000 kroner til arbeidet organisasjonen driver. I tillegg kom det inn andre gaver. Fra elevene på Olav Duun vgs. ble det overrakt en gavesjekk på 222.915 kroner.

Middagsgjestene fikk under auksjonen også overvære artisten og kunstneren Dino Tomic som med sine 639.000 følgere på Instagram allerede er verdenskjent. Foran øynene på et forbløffet publikum forvandlet et tilsynelatende hvitt lerret til et portrett av Åge Aleksandersen. Bildet er utført i en spesiell voksteknikk.

Det nye verket ble sporenstreks auksjonert bort før malinga var tørr, og vil nå pryde en av veggene til Lisbeth Berg-Hansen. Tilslaget var på 12.000 kroner. Og ikke bli overrasket om det skal vise seg å bli en av de beste investeringene hun har gjort.

Som et lite apropos kan vi nevne at navnet på organisasjonen har blitt endret til å inkludere helse og utdanning.

Det er rett og slett for å tydeliggjøre at ved siden av å sørge for at mennesker flere steder i på det afrikanske kontinent blir sikret rent drikkevann, har organisasjonen også støttet andre tiltak som går på sanitære prosjekter og helsehjelp til barn.

KOKKELAUGET: Arve Larsen (til venstre) og Endre Kvernvik i full gang med de siste forberedelsene før gjestene kunne forsyne seg.  Foto: Bjørn Tore Ness