Ane blir med til VM i Seefeld som reserve

Ane Appelkvist Stenseth var skuffet i et kort øyeblikk, men så var alt bare fryd og gammen da hun ble kjent med VM-uttaket.

VM-KLAR: Ane Appelkvist Stenseth er tatt ut som reserve på sprintlaget i Seefeld.  

NAMDALSAVISA

SJUSJØEN: VM-laget ble offentliggjort på et pressetreff på Sjusjøen tirsdag formiddag.

– Når man er så nære, så vil man jo ha plass på laget, så så klart var jeg litt skuffet med en gang jeg skjønte at det ikke blir jeg som går på sprintlaget. Men Mari Eide har fortjent plassen, så jeg gleder meg på hennes vegne, og så er jeg kjempeglad for at jeg ble med i troppen. Det er jo en kjempestor ære, sier Grong-jenta etter at uttaket ble offentliggjort tirsdag.

Der ble det klart at det norske VM-laget i sprintlagrenn for kvinner er Maiken Caspersen Falla (friplass), Mari Eide, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad, mens Stenseth blir med til Seefeld som reserve.

– Når fikk du høre at du var med i VM-troppen som reserve?

– Det fikk jeg høre i forbindelse med verdenscupen i Finland i helga.  Derfor er det godt at det er offentliggjort nå. Man blir jo så glad for å få være med i troppen, at man har lyst til å snakke om det. Derfor er det en lettelse at det nå er kjent, smiler hun.

Blir med som superreserve

Og hun er klar på en ting: Hvis det skulle bli sjukdom i det norske laget, så står Stenseth klar til å bidra:

– Jeg skal være en ordentlig superreserve, ler hun.

Som ventet fikk Mari Eide den siste plassen på sprintlaget, etter sin gode innsats under «uttaksløpet» i Lahti sist lørdag, der Eide kom til finale og gikk en meget god lagsprint dagen etter.

Også Ane Appelkvist Stenseth imponerte i Lahti med å komme til semifinalen.

Det har ligget i kortene at Stenseth og Anna Svendsen har konkurrert om den 12-plassen i VM-troppen, som er reserve på sprintlaget.

Denne plassen går altså til Grong-jenta.

På pressekonferansen bekreftet landslagssjef Vidar Løfshus at det norske sprintlaget i VM skal bestå av Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Mari Eide og Kristine Stavås Skistad.

Iversen på skiathlon

På pressetreffet ble også laget på skiahtlonøvelsen for menn offentliggjort, og som tidligere antydet består det av Johannes H. Klæbo, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe. Fjorårets OL-mester Simen H. Krüger er dermed vraket på laget.

Sprintlaget for herrer er også tatt ut, og også på denne distansen skal Emil Iversen i ilden. Han går sprinten sammen med Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh.


Dette uttaket viser at Ane trolig ikke går VM-sprinten

Ane Appelkvist Stenseth fra Grong er som ventet med på det norske laget som skal gå verdenscup i sprint i franske Cogne kommende helg. Samtidig viser uttaket trolig at Stenseth ikke er tatt ut til VM-sprinten i Seefeld.

 

Stenseth frykter VM-toget er gått

– Nå blir det vanskelig

Ane Appelkvist Stenseth gikk nok et godt sprintrenn blant verdenseliten lørdag. Men den siste VM-plassen tror Grong-løperen går til Mari Eide.

Det er ikke bare sluttplasseringa som avgjør om Ane kommer til VM

Det er ikke bare sluttplasseringa som avgjør om Ane kommer til VM

Alle forbinder sprintlangrenn med actionfylte heat. Det er imidlertid det som skjer før finalene som trolig er nøkkelen for om Ane Appelkvist Stenseth skal få tur til VM i Seefeld.

Landslagstrener: – Ane har to muligheter til

Ane Appelkvist Stenseth var som ventet ikke med i det første VM-uttaket som ble offentliggjort like etter NMs skiathlon lørdag.