- Jeg skal være en superreserve

Ane Appelkvist Stenseth var skuffet i et kort øyeblikk, men så var alt bare fryd og gammen da hun ble kjent med VM-uttaket.

STOR ÆRE: Ane Appelkvist Stenesth ser fram til å være i den norske VM-troppen i Seefeld.   Foto: Svein-Tore Hovd

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: - Når man er så nære, så vil man jo ha plass på laget, så så klart var jeg litt skuffet med en gang jeg skjønte at det ikke blir jeg som går på sprintlaget. Men Mari Eide har fortjent plassen, så jeg gleder meg på hennes vegne, og så er jeg kjempeglad for at jeg ble med i troppen. Det er jo en kjempestor ære, sier Grong-jenta etter at uttaket ble offentliggjort tirsdag.

Der ble det klart at det norske VM-laget i sprintlagrenn for kvinner er Maiken Caspersen Falla (friplass), Mari Eide, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad, mens Stenseth blir med til Seefeld som reserve.

- Når fikk du høre at du var med i VM-troppen som reserve?

- Det fikk jeg høre i forbindelse med verdenscupen i Finland i helga.  Derfor er det godt at det er offentliggjort nå. Man blir jo så glad for å få være med i troppen, at man har lyst til å snakke om det. Derfor er det en lettelse at det nå er kjent, smiler hun.

Og hun er klar på en ting: Hvis det skulle bli sjukdom i det norske laget, så står Stenseth klar til å bidra:

- Jeg skal være en ordentlig superreserve, ler hun.