Vil ta omsorgskrangelen opp på ministernivå

Ingvild Kjerkol vil ta krangelen om den drapsdømte kvinnen til helseministeren – og justisministeren.

TAR SAKEN TIL STORTINGET: Helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol vil følge opp krangelen om den drapsdømte kvinnen med både helseministeren og justisministeren. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Dette er en komplisert sak som er krevende for både sykehuset og kommunen. Vi har en kvinne som er dømt til tvungent psykisk helsevern og fagfolkene som har ansvaret for henne er enige om at hun best ivaretas gjennom en tilrettelagt bosituasjon med tett oppfølging av kompetent personell. Men kvinnens behov for oppfølging og omsorg er så pass ekstraordinær at jeg mener det er på grensa til uforsvarlig at et mindre sykehus eller en liten kommune skal ha alt ansvaret for å tilrettelegge og finansiere et slikt tilbud, sier helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol til NA.