Arnstad spør statsråden om Sørli-strøm

Marit Arnstad (Sp) stiller spørsmål til olje- og energiministeren om han kan bidra til en ordning for å oppgradere strømforsyninga i distriktskommuner.

SPØR: Marit Arnstad (Sp) stiller spørsmål om strømforsyning til olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp). 

NAMDALSAVISA

SØRLI: Utgangspunktet for Arnstads spørsmål er situasjonen som har oppstått i Sørli, der industriveksten er satt på vent fordi strømforsyninga er for dårlig. Arnstad ønsker at regjeringa ved olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) tar initiativ til en ordning som kan bidra til at strømforsyning kan oppgraderes i distriktskommuner hvor nyetableringer og vekst i praksis umuliggjøres av at kommuner og bedrifter ikke greier å betale det store anleggsbidraget som kreves av nettselskapet.