Tore Ansgar Høglund til minne

NAMDALSAVISA

Så har vår storebror forlatt oss. Vi som hadde gleden av å vokse opp sammen med deg, sitter nå igjen med minnene. Søstre, som hadde en bror som var sterk til å ro når de var ute på sjøen og fisket, eller som brøyta skiløypa når vi ferdes utenfor allfarveg. Vi var så heldig å få ha deg i nærheten når krigens «faliheter» ble for nærgående. Du passet på oss minste når vi lette i fjæra etter spennende ting som rak i land fra havet. Ja, fortalte om farlige hornminer fra vår minelagte kyst. Der vi vaks opp i Vesterålen, var det så visst ikke mye leker eller andre fasiliteter for barn. Så kanskje derfor ble oppfinnsomheten mye større. Oppdage alle de små og store ting som skjedde i naturen rundt oss. Utvide horisonten fra barnets verden, til vi etter hvert forsto litt mer av det som omga oss. Våre eldre søsken ble derfor de som nyst hadde gått disse skrittene før oss, og så kunne vise oss veien fremover i livet. Takk skal dere alle ha.