Ildsjeler setter mangfold og menneskeverd på dagsordenen

Arrangerer tidenes første Namdalspride

Med fokus på kunnskap og moro håper ildsjelene i Namdalspride å gjøre det enklere å være skeiv i Namdalen.

En mer fargerik by: I oktober er det klart for den aller første Namdalspride i Namsos. Helsesykepleier Ida Gansmo Uldal og Sofia Ekker har gått i bresjen for å få til dette, og de ønsker å sette farge på byen. I tillegg til blant annet fagdag og parade ønsker de å male gangfeltene i byen i regnbuens farger. Håpet deres er at det skal bli enklere å være skeiv. – Målet med pride er å feire mangfold og menneskeverd, sier Gansmo Uldal.FOTO: BJØRN TORE NESS 

Folk må slutte å bruke «homo» som skjellsord.

SOFIA EKKER
NAMDALSAVISA

NAMSOS: På senhøsten i fjor fikk helsesykepleier Ida Gansmo Uldal og Sofia Ekker en lysende idé. De ville arrangere Namdalspride, og nå settes ideen ut i livet. 2.–5. oktober blir det markering i Namsos og flere andre steder i Namdalen, og i løpet av dagene blir det både skeiv fagdag, parade i bygatene, treff på Festplassen og en stor fest – og da er ikke hele programmet spikret engang.