Fra krigens mørke til internetts lysende stjernehimmel

I dag er han en av de mest populære kunstnerne på Instagram. Med en oppvekst i krigsherjede Kroatia var det ikke en selvfølge at det skulle bli sånn for Dino Tomic (30).

NØKTERN STJERNE: Kunstneren Dino Tomic vokste opp med krig i Kroatia, og flyttet sammen med familien til Norge da han var 14 år. Til tross for at utfordringene har stått i kø, har den sindige mannen klart å bli en av de mest populære kunstnerne i sosiale medier.  Foto: Tor Martin Årseth

Fra jeg var liten hadde jeg hatet skolen, og var ikke noen flink elev. Så jeg satt for det meste å tegnet i alle timene.

Dino Tomic
NAMDALSAVISA

Det er vinteren 1991. Nasjonen Kroatia står ved et vegskille. Et sterkt ønske om økt selvstendighet fra Jugoslavia fører til at det blusser opp et voldsomt etnisk hat og sterke motsetninger i landet. Det bryter ut en grusom krig som skal vise seg å vare i over fire år.