Mange namdalske bestenoteringer på UM

Namdalingene slo til med en rekke nye personlige rekorder under andre konkurransedag i ungdomsmesterskapet i friidrett.

UM-SØLV: John Petter Stevik fra Kolvereid sikret seg en sølvmedalje på 800-meteren i UM i Ulsteinvik lørdag.  Foto: Ellen Homstad

NAMDALSAVISA

ULSTEINVIK: Lørdag formiddag stilte Sebastian Selnes Kristiansen og Jørgen Homstad til start i forsøket på 60 meter i ungdomsmesterskapet i friidrett. Begge overhalla-guttene løp inn til ny personlig rekord, Selnes med tida 7,54 sekunder og Homstad på 7,21 sekunder. Med denne tida kvalifiserte Homstad seg videre til finalen, hvor han endte opp på andreplass i klassen gutter 17 år med enda en ny bestenotering på 7,18 sekunder.

Også Grethe Tyldum fra Høylandet hevdet seg i sin klasse, jenter 18-19 år på 800 meteren. Her løp hun inn til seier med ei tid på 2.19,46 minutter. Inger Bergslid fra Namsen satte ny personlig rekord i distansen da stoppeklokka viste 2.27,17 da hun kryssa mållinja i klassen jenter 15. John Petter Stevik fra Kolvereid kunne også juble da han sikret seg andreplassen i mellomdistansen blant gutter 16 på tida 2.02,43.

Klubbkompis Rikard Skarstad har all grunn til å være fornøyd med egne prestasjoner i sitt første ungdomsmesterskap, da han endte opp med et resultat på 5,16 meter i lengde og ei tid på 7,72 sekunder og en 6. plass på 60 meteren i gutter 15 år.

Namsens Frida Havik satte ny personlig rekord i kule med et støt på 10,66 meter, som sikret henne fjerdeplassen i en tøff jenter 16 klasse.