Bandwagon 2019 klar for avgang

Neste stopp: Steinkjerfestivalen

Noen er kritikerroste, noen har fått kultstatus, noen har vært med i MGP og noen har spilt for FN. Og de har alle vært med i Bandwagon.

I VINDEN: Bandwagon 2019 er åpnet for påmelding, og Anders Myrvold (til venstre) og Svein Bjørge i juryen gleder seg til talentjakta.  Foto: FOTO: BJØRN TORE NESS

VINNERE 2018: Kings Of The Valley gratuleres av mentor Ida Jenshus som vinnere av Bandwagon 2018.  Foto: Kim Riseth

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det har gått snart ti år siden låtkonkurransen Bandwagon slo an tonen for første gang. Det som i utgangspunktet var ment som en ultralokal, namdalsk talentjakt i regi av NA har for lengst blitt et nasjonalt anerkjent konsept for uetablerte artister i alle sjangre.

Det var her den samiske rapperen Slincraze først fikk vist seg fram, her ble kritikeryndlingen Fay Wildhagen oppdaget, her dukket MGP-aktuelle Ingrid Berg Mehus opp for første gang – og det var etter Bandwagon at Urørt-favorittene i Temporary fikk tips om å bytte navn fra Midlertidig.

– Bandwagon har utvilsomt vært springbrett for en lang rekke artister, sier juryleder og daglig leder Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen.

Vinn spillejobb

Selve konkurransen arrangeres av NA, Trønder-Avisa og Steinkjerfestivalen, og foregår på samme måte som tidligere år.

– Deltakerne oppretter sin egen profil på bandwagon.no og laster opp låtene der. To vinnere kåres; én fra juryen og én publikumsfavoritt basert på antall avspillinger. Premien er spillejobb under Steinkjerfestivalen og oppfølging fra en profesjonell mentor, forklarer jurymedlem Anders Myrvold, som legger til at selve Bandwagon-plattformen har fått en løft siden sist.

– Ved å opprette en profil her, vil artistene nå også bli en del av et register der de kan få vist seg fram overfor arrangører og andre som er på utkikk etter nye artister. Bandwagon 2019 handler dermed om to ting: Om å spille – og å bli spilt, sier Myrvold.

Når profilen er opprettet og låtene lagt inn, kan man også hake av for om man vil være med i kampen om spillejobb under en av Trøndelags største og viktigste musikkfestivaler.

Sjanger ingen hindring

Tradisjonelt sett har brorparten av bidragene i Bandwagon hørt hjemme i rock/pop-kategorien. Arrangørene understreker imidlertid at det ikke settes krav til verken sjanger eller artistens alder.

– Vårt eneste krav er at du må ha skrevet og framført musikken selv. Utover det er det fritt fram, sier Svein Bjørge.

Steinkjerfestivalen foregår 21.-22. juni, og kan foreløpig skilte med artister som Åge, Dumdum Boys, Sondre Justad og Ina Wroldsen med flere.