Selvsagt er det ikke noe stas

For egen regning

NOK NÅ: Om jeg ikke synes det er stas at en nordmann lykkes i United? Selvsagt gjør jeg ikke det, skriver Lars Mørkved i For egen regning.  Foto: Marianne Grønnerøe

Vi Liverpool-fans trenger et godt United-lag. Bak oss på tabellen som nå, neste år og inn i evigheten.

NAMDALSAVISA

Ikke er det mygg eller annet småkryp her som forstyrrer våre gode, late dager i nabolaget til Terje Tysland på solfylte Gran Canaria.

Dog er det en klegg her som forsurer noe av hverdagen min, og etter at Manchester United slo Paris Saint-Germain (PSG) onsdag kveld, har brodden på denne kleggen blitt enda noen millimeter lenger.

For hver kamp som går, svir det altså enda mer.

Sånn er det å være Liverpool-supporter om dagen. I alle fall for meg.

Vi, altså Liverpool, leverer en av våre beste sesonger på mange år, og så er det en kar fra bortgjemte Kristiansund som ødelegger noe av den daglige gleden.

Helsikes fyr!

Helsikes sjefredaktør Riseth!

Helsikes «mæ sjøl»!

Som sa ja til å skrive denne kommentaren bare et par timer før deadline en deilig torsdag morgen.

«Hvordan har dere Liverpool-supportere det om dagen? Når alle snakker om Ole Gunnar Solskjær?» spør sjefen, som av alle ting heier på et sykkellag som bærer ei grønn skjorte med rosa prikker. Han har også dekorert bilen sin slik.

Hvordan er det mulig å bli fan av et sykkellag?

Vel, hvordan vi har det? Jo, takk bare bra. Ni kamper igjen, ett poeng bak Manchester City, så vi er med i kampen om ligatittelen. Der ble United hektet av da rypejakta startet 10. september i fjor. Og vi er med i Champions League – men vi må slå ølhundene fra Bayern neste onsdag.

Når jeg i tillegg elsker RBK nesten like høyt som Liverpool, nesten bare, er det klart at jeg ikke liker nordmøringen Ole Gunnar Solskjær.

Jeg kjenner ham ikke, så han er sikkert grei nok på privaten han, som andre med ni års skolegang og kaviar på brødskiva.

Om jeg ikke synes det er stas at en nordmann lykkes i United? Selvsagt gjør jeg ikke det.

Er jeg smålig nå? Ja, men det lønner seg å være ærlig. En dag skal også jeg banke på Perleporten og spørre om de har et ledig sete. Kanskje får jeg et nikk der jeg står i Liverpool-skjorta?

Om jeg forstår dem som mener det motsatte?

Selvsagt! Vi er jo bare fem millioner nordmenn, så når en nordmann lykkes i utlandet, gjør vi som «Moder Gro» og klapper i hendene og synger «Det er typisk norsk å være god».

Vi andre blir hengt ut av Dagbladets kommentator Morten Pedersen, som tror at alle Liverpool-fans hater han og Solskjær.

Snakk om å være selvopptatt.

Vi Liverpool-fans trenger et godt United-lag. Bak oss på tabellen som nå, neste år og inn i evigheten.

Så håper jeg at Ranheim vinner ligaen og møter United i Champions League neste år.

For Ranheim slo vel Molde to ganger i fjor!

Neste år, Solskjær!