Monika passerte målstreken på Finnmarksløpet med stil

Før Finnmarksløpet hadde Monika Aniela Bøkestad ett mål. Det var å fullføre det 569 kilometer lange sledeløpet. Det klarte hun med stil.

ER I MÅL: Monika Aniela Bøkestad er endelig i mål på kraftprøven Finnmarksløpet 500. Det er et hundeløp på 569 kilometer.  Foto: Berit Håland

NAMDALSAVISA

ALTA: Klokka 00.54 natt til onsdag passerte Monika Aniela Bøkestad og hundene hennes målstreken etter å ha vært nesten tre og et halvt døgn på tur med minimalt med søvn og store fysiske anstrengelser.

Da hadde hun gjort unna 569 kilometer med hundespannet.

Hennes medhjelper og samboer Robin Moe sto på målstreken og tok imot Monika da hun kom til Alta.


Bindalsjente har som mål å fullføre Finnmarksløpet 500

Slet seg gjennom natta i 32 minusgrader

Sliten og trøtt forlot Monika Aniela Bøkestad og hundene hennes sjekkpunktet Jergul mandag morgen. Da hadde hun fremdeles 265 kilometer igjen av Finnmarksløpet før hun og hundene endelig kan hvile.

 

Det store målet var å fullføre. Og det er ikke et lite mål. Av de 69 som stilte til start på Finnmarksløpet 500 har 24 gitt seg til nå, og enda er det flere som er ute i løypa nå på formiddagen onsdag.

Monika klokket inn til en 32.-plass totalt.

Den lengste distansen på Finnmarksløpet er 1.200 kilometer, og vi har med en fra vårt distrikt der også. Hundekjørerveteranen Roy-Åge Jensen Ugseth er opprinnelig fra Elvalandet, men har bodd mange år i Finnmark og kjører Finnmarksløpet for sjuende gang – og den lengste distansen for andre gang.

I skrivende stund ligger Ugseth på 20.-plass.


I dag starter Monika Aniela Bøkestad på vinterens store utfordring

Bindalsjente i Finnmarksløpet

Lørdag starter Finnmarksløpet, og på startstreken står Monika Aniela Bøkestad fra Bindal i lag med hundene sine.

 

Lever ut hundekjørerdrømmen

I påska for fire år siden fikk Monika Aniela Bøkestad fra Bindal prøve hundekjøring for første gang. Det vekket en interesse som har vokst seg større og større.