MGP utvides med fem delfinaler i 2020

MGP-patriot Guri vil ha Grand Prix-sirkuset til Namsos

Når MGP markerer 60-årsjubileum i 2020, får fem landsdeler sin egen delfinale. Men alle skal sendes fra Oslo. Guri Idsø Viken mener i stedet de burde sendes fra distriktet og at Namsos bør jobbe for å få en av dem.

GRAND PRIX PÅ HEIMEBANE? Adrian Jørgensen fra Bindal var blant artistene i rampelyset da Grand Prix-finalen ble arrangert i Oslo Spektrum. Neste år skal NRK ha delfinaler for hver landsdel, blant dem Midt-Norge. Namsos er nå foreslått som arrangørsted.  Foto: Lena Erikke Hatland

Dette er en fin mulighet til å profilere Rock City, og samtidig vise resten av landet at vi også har nye artister å by på.

GURI IDSØ VIKEN

MGP-patriot: Guri Idsø Viken har stor tro på at en MGP-fest i Namsos vil skape engasjement. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS/OSLO: – Vi slår på stortromma når vi skal markere jubileet til MGP. I forbindelse med 60-årsfeiringa byr vi på fem innledende semifinaler, og en stor finale, sier MGP-prosjektleder og musikkansvarlig, Stig Karlsen.

Konfettien har knapt lagt seg etter årets finale, før MGP-redaksjonen er i gang med å planlegge neste års musikkfest. Den åpne påmeldinga av låter er i gang, og fristen for å sende inn neste års MGP-hit er 17. mai.

Selv om MGP-showene skal sendes direkte fra Oslo, vil hver landsdel få hvert sitt program, med artister som vil representere Nord-, Midt-, Vest-, Øst- og Sør-Norge.

NRK lover med det rikelig med lokal tilstedeværelse i form av innslag og direkterapportering fra landsdelen.

– Vi gleder oss veldig til å formidle stort musikkengasjement fra hele landet, sier Karlsen.


Se bilder fra folkefesten i Oslo spektrum

Adrian Jørgensen leverte til en strålende andreplass i MGP-finalen. Her kan du se bilder fra showet lørdag kveld.

Adrian Jørgensen etter andreplasseni Melodi Grand Prix

– Nå blir det godt å lande litt etter ei helg med mange inntrykk

Adrian Jørgensen gikk helt til gullfinalen, og kjempet mot Keiino om seieren i lørdagens Melodi Grand Prix-finale. Dagen derpå synes Bindals- artisten det var godt å lande litt – og han er ikke skuffet over å ha kommet på andreplass.


Godt utstillingsvindu

Skribent, samfunnsdebutant og Grand Prix-patriot Guri Idsø Viken, som også har Eurovision-bloggen Good Evening, Europe er glad for at delfinalene er tilbake, men kritisk til at alle skal sendes fra Oslo.

– Jeg trodde først dette var en satiresak. Mener virkelig NRK at de satser på distriktet ved å holde show til æret for Nord- og Midt-Norge i Oslo Spektrum? NRK har de siste åra sentralisert og bygd ned distriktssatsinga si. Nå har de en god anledning til å vise at de tar distriktet på alvor ved å faktisk arrangere delfinalene der. For eksempel i Namsos, sier Viken, som opprinnelig er fra Vassbotna i Høylandet.

– Namsos er en musikkby med en stolt historie og mange flinke musikere. Dette er en fin mulighet til å profilere Rock City, og samtidig vise resten av landet at vi også har nye, sterke artister å by på, sier hun.

Hun tror også at en lokal produksjon vil bidra til å «ufarliggjøre» deltakelse.

– Avstanden fra Trøndelag til Oslo kan virke avskrekkende for noen. Dette er en mulighet til å være med på noe som en ellers ikke ville ha blitt med på.


Adrian Jørgensen tapte på målstreken

Bindalsartisten ble nummer to i Melodi Grand Prix.


Kjedelig Oslo-show

Mens det de siste åra har kun vært en finale i hovedstaden, har det tidligere vært kjørt innledende semifinaler rundt om i landet. I 2013 var MGP-sirkuset i Steinkjer. Idsø Viken mener Namsos har minst like gode forutsetninger for å arrangere musikkfesten.

– Tror du engasjementet er til stede?

– Det håper jeg, og det bør det være. Dette er en artig mulighet til å profilere seg som musikkby. I tillegg er MGP en folkefest for hele familien. Jeg tror også private aktører ser verdien i dette, sier hun.

– Hvor ser du for deg et MGP-arrangement i Namsos?

– Vi har jo NTE Arena, som bør være et godt egnet lokale for en tv-produksjon med publikum i salen. Om det blir for lite er jo Namsoshallen en mulighet. Men dette er det helt sikkert folk i Namsos som har større kunnskap om enn meg.

Som en av landets mest framtredende MGP-patrioter, synes hun det hadde vært stor stas å endelig fått et slikt arrangement på «heimebane».

– Det hadde vært kjempegøy. Slik showet i Oslo er i dag, synes jeg det er blitt litt kjedelig. Jeg tror lokale produksjoner vil føre til større variasjon i Grand Prix, noe som er positivt.

Idsø Viken håper at noen i namsosmiljøet vil ta opp tråden og se på muligheten for å arrangere MGP-fest i byen.

Selv om jeg ikke er så inne i miljøet, er jeg stor fan av trønderrock og stolt av å være fra et område som har et så godt musikkmiljø, og jeg
ville vært stolt av å få vist fram Namsos i MGP-sammenheng.