Stenseth slått ut i kvartfinalen

Grongutøveren Ane Appelkvist Stenseth fikk det tøft i fredagens kvartfinale i Canada.

VIDERE: Ane Appelkvist Stenseth endte langt bak i prologen, men kom på 30.-plass, npe som betyr kvartfinale for Grong-jenta. Her endte hun sist i heatet.  Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

NAMDALSAVISA

CANADA: Under fredagens sprintprolog i Quebec i Canada, endte Ane Appelkvist Stenseth som nummer 30 i prologen og tok seg dermed videre til finalerundene med et nødskrik.

Svenske Jonna Sundling gikk raskest i prologen med tida 3.25, mens Grong-jenta kom på 30.-plass, 13 sekunder bak.

I kvartfinalen fikk Stenseth selskap med tre andre nordmenn i første heat; Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. I tillegg skulle hun måle seg opp mot svenske Joanna Sundling, som vant prologen, og amerikanske Jessica Diggins.

Grongningen var offensiv fra start og tok tidlig føringa i feltet. Etter hvert lot hun Østberg få drajobben. Fram til to minutter ute i løypa så det lovende ut, men i en bakke måtte hun se seg forbigått av samtlige i feltet og falt helt ifra.

Sundling tok ledelsen og beholdt den helt inn til mål med tida 3,41,4, mens Østberg plasserte seg som nummer to, 1,2 sekunder bak Sundling. Diggins tok tredjeplassen og Jacobsen ble nummer fire. Johaug ble nummer fem.

Stenseth gikk over mål 28,1 sekunder bak Sundling etter å ha gitt opp å kjempe om plasseringer et godt stykke før målgang.

Lørdag venter fellesstart 10 km klassisk for Stenseth, før det søndag er duket for jaktstart 10 km i fri teknikk i den avsluttende minitouren i verdenscupen.


Ane A. Stenseth er svært aktuell for en landslagsplass

Vil ikke tenke for mye på laguttak

Landslagstrener Ole Morten Iversen går langt i å bekrefte at Ane Appelkvist Stenseth er aktuell for en plass på et av landslagene kommende sesong. Ane selv er opptatt å gå fort på ski.