Vinden har herjet fra seg - slik blir søndagen

Alt tyder på at de verste stormkastene har blåst seg ferdig for denne gang. Her er dagens morgenoppdatering fra NA!
NAMDALSAVISA

NAMDALEN: Yr har fjernet farevarslet for vinden mange steder og melder at det blir svært svak vind i Namsos i dag. Ellers kan du vente deg temperaturer rundt et par plussgrader, regn og gråfargede skyer på himmelen over Namdalen.  

I Ytre Namdal kan du fortsatt vente deg en del vind i løpet av søndagen. Her har Yr beholdt farevarslet, men melder at det blir minkende vindstyrker utover dagen:

«Natt til søndag vestlig sterk kuling 20, fra søndag morgen periodevis nordvestlig stiv kuling 15 m/s minkende.»

Slik lyder dagens værmelding fra Yr:

«Nordvestlig sterk kuling, gradvis minking til bris. I kveld nordøstlig opp i liten kuling på kysten. Sludd- eller snøbyger, til dels som regn i ytre lavereliggende strøk.»

VINDFULLT: Det ble mye vind og nedbør lørdag, men alt tyder på at det verste er unnagjort!  Foto: Pål Morten Skaret

Stille

Politiet har ikke meldt om noen hendelser på sin Twitter-konto natt til søndag, og ting tyder på at det har vært stille og rolig i Namdalen i natt.

Gikk i runder

Hos NA kan du lese at Det 122 meter lange Hurtigruta-skipet «MS Nordlys» la seg i le i Lekafjorden lørdag. I flere timer gikk passasjerskipet i «sirkel» for å holde seg unna uværet.

Hurtigruta «MS Nordlys» gikk i runder i Lekafjorden

Det 122 meter lange Hurtigruta-skipet «MS Nordlys» la seg i le i Lekafjorden lørdag . I flere timer gikk passasjerskipet i «sirkel» for å holde seg unna uværet.


Du kan også lese om fargenerden Catrine Gangstø (56) som vil etablere internasjonalt fredssenter i Bindal.

Fargenerden som vil etablere internasjonalt fredssenter i Bindal

For to år siden var Catrine Gangstø (56) så blakk at hun helle over kaffe fra en fremmed kopp under en messe i Brussel. Dagen etter fikk hun telefonen som endret alt.


Søndag morgen ble det klart at alle starttidspunkt for søndagens klasser i Flyktningerennet utsettes med en time, skriver juryen søndag morgen. Mer om det finner du her.

Flyktningerennet utsatt en time

Det meldte arrangøren søndag morgen.


Stengte veger og fergeinnstillinger

Flere veger i Namdalen og ferjer er stengt og innstilt på grunn av uværet i helga. Her finner du en oversikt over hva som er blitt rammet av stormen:

Oversvømmelser, storm i vindkastene og mye nedbør

Slik er været og status for fergesambandene og vegene i Namdalen lørdag.


371 evakuert fra cruiseskip

Lørdag fikk cruiseskipet «Viking Sky» med 1373 passasjerer om bord problemer skipet fikk motorproblemer ved Hustadvika i Møre og Romsdal.  VG skriver søndag morgen at 371 personer er evakuert fra skipet.

Adressa melder at 17 personer som var om bord i «Viking Sky» er sendt til sykehus.


Julia og Emma hadde stålkontroll på tøylene

- Det er skikkelig kult å ha ansvar for et så stort dyr, smiler Julia Kvalvik Rosvoll (10) der hun sitter oppå 550 kilo tunge Trulta hvor hun har full kontroll.

 

Schjerve havnet utenfor pallen i NM Big Air

Sebastian Schjerve kjørte inn til en fjerdeplass i lørdagens NM-konkurranse i Wyller.

 

Elever trosser fraværsgrensa: Skal streike for klimaet

Fredag går flere titalls elever fra Namdalen ut i streik for klimaet – selv om det blir registrert som fravær. – De som bryr seg vil streike uansett, slår pådriver Marthe Svenskerud fast.

 

Spellemannvinner Moldestad til Otterøya

Hun er en av landets mest prisbelønte folkemusikere. I mai tar Sigrid Moldestad med seg fela og bandet til Folkehallen på Otterøya.