Randi Strands nye kunstprosjekt om heimgården i Gravvik utstilles i Norveg

Hverdagspoesi fra en nær, men svunnen fortid

Da kunstneren Randi Strand fant gamle kvitteringer på heimgården i Gravvik, ble hun grepet av historiene de fortalte og minnene de vekket. Det har nå resultert i kunstprosjektet «99/9 Vestervik».

Dykket ned i historien om heimgården: Lørdag kommer Randi Strand til Norveg på Rørvik for å være med på utstillingsåpninga av sitt nye kunstprosjekt «99/9 Vestervik». Prosjektet består av ei bok og løvsagarbeider, og har tatt utgangspunkt i kvitteringer fra Strands heimgård i Gravvik. Bildet er tatt på utstillingsåpninga i Levanger i mars.   Foto: LevArt / Siv Hilde Meen

I dag ligger mye jord brakk og vi spiser mat som er frakta jorda rundt. Da kan man spørre seg om hvordan vi kom hit.

RANDI STRAND
NAMDALSAVISA

RØRVIK: Det var en sommer for ei tid tilbake at Randi Strand oppdaget regnskapsbilagene til heimgården i Dolmsundet fra årene 1957 til 1960. Glimtet inn i sin egen fortids hverdag vakte følelser og tanker om både vår tid og framtida.