50 år gammel og sterkere enn noensinne

14. desember er det 50 år siden daværende samferdselsstatsråd Håkon Kyllingmark sto for den høytidelige åpninga av Foldabrua på fylkesveg 17. Nå oppgraderes den til å tåle dagens tunge lastebiler.

STÅR KLAR TIL JUBILEUM: Foldabrua har fått mye nødvendig vedlikehold de siste årene. Nå forsterkes den til å tåle tunge lastebiler, og med det er brua godt skikket for 50 nye år i samferdselens tjeneste.  Foto: Birger Aarmo

Ytre Namdal er med ett blitt tilknyttet det europeiske kontinent.

NAMDALSAVISA

FOLDEREID: Ingen hadde forutsetning til å spå hvordan dagens trafikkbilde ville være den gangen Foldabrua ble prosjektert og bygget. Lastebilene den gangen var Bedford-er og totalvekta på dem var forholdsvis liten i forhold til dagens vogntog, sier prosjektleder Svein Harald Aasan i Statens vegvesen som sammen med kollega Idar Buknotten denne uka var på byggemøte med entreprenøren som holder på å forsterke landemerket.