Vegar Moen åpner utstillinga «Apparaten som gör konsten» på Kunstmuseet i Namsos

Svart-hvit fotokunst med mange fargenyanser

Fotokunstner Vegar Moen har besøkt 61 svenske bydeler med sitt 102 år gamle Graflex-kamera. Slikt blir det mange stilige bilder av.

61 møter og like mange portretter: – Det er ikke så mange unge, muslimske jenter som vil bli tatt bilde av, sier Vegar Moen om bildet «Borås» – ett av 61 portretter i serien «Apparaten som gör konsten». Utstillinga åpner på Kunstmuseet Trøndelag i Namsos lørdag. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Ting er ikke alltid så skummelt som du først tror.

VEGAR MOEN
NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Dette bildet er en av mine favoritter. Jeg kjørte forbi en iraker som sto og snakket i telefonen. Jeg stoppet bilen og pekte på kamerat. Han kunne ikke engelsk, men skjønte hva jeg ville. Han nikket, og jeg tok bildet mens han fortsatt sto og pratet i telefonen.