– Den beste form for rekreasjon

Sjøen ligger blikkstille. Solstrålene begynner smått å varme opp en vinterkald kropp, og under vannskorpa er sjøørreten for alvor begynt å våkne til liv. – Den følelsen du får når den biter tak er vanskelig å beskrive, sier Tom Arve Hågensen.

DEN SOM VENTER: Etter flere forsøk beit endelig sjøørreten på kroken til Tom Arve Hågensen.  Foto: Jonas Olsen

Minstemålet på sjøørret er 35 centimeter. Alt under det skal slippes ut igjen.

Tom Arve Hågensen, ivrig sjøørretfisker
NAMDALSAVISA

NAMDALSEID: – Dette er en form for fristed hvor jeg kan komme bort fra alt annet i hverdagen. Jeg kan stå i flere timer uten å få fisk, men det gjør ingenting. Det er opplevelsen av å være ute, fyre opp et bål, kose seg med en kopp kaffe og bare ta livet fullstendig med ro som er hovedgrunnen til at jeg liker så godt å fiske, sier fiskeentusiast Tom Arve Hågensen fra Statland.