Skytterne samles til Påskefelten på Jøa

Med nye standplasser, et variert opplegg og godt påskevær som bestilt – ser arrangørene fram til gjennomføring av Påskefelten.

FLOTTE FORHOLD: I år som i fjor er det ventet upåklagelige forhold under Påskefelten. Før stevnet skjærtorsdag har arrangør Jøa skytterlag også lagt ned mye arbeid i nye standplasser.  Foto: Lise Solstad

NAMDALSAVISA

JØA: I fjor stilte 84 skyttere i det tradisjonsrike stevnet, som samler flere av de aller beste feltskytterne i Midt-Norge. I år er rundt 60 deltakere forhåndspåmeldt til arrangementet som finner sted på Jøa skjærtorsdag.

– Vi regner med vi ender opp på rundt 70 til slutt. Det skal vi være fornøyd med, sier John Gansmo, leder i Jøa skytterlag.

I år som i fjor ser påskesola og gode temperaturer ut til å sette sitt preg på feltstevnet.

– Det ligger an til ei perfekt gjennomføring. Det er viktig med godt vær – i fjor hadde vi ei helt fantastisk ramme, sier Gansmo.

Han lover deltakerne flotte forhold og et variert opplegg i årets utgave.

– Vi har lagt ned en del arbeid i å få på plass nye standplasser. Resultatet er blitt veldig bra. Med god variasjon i både skyttertider, avstand og utfordringer, har vi noe for alle og enhver, sier skytterlederen.

Det skytes vanlig 30-skuddsprogram for både grovfelt og finfelt under konkurransen på Jøa.

Der venter sterk konkurranse med mange gode skyttere blant de påmeldte.

– Her stiller nærmest alt som kan krype og gå, sier Gansmo med et smil.

Han trekker fram samlagsmesterne Eivind Vange (Øvre Velfjord), Willy Sverkmo (Namdalseid og Lyngen) og Hans Bakken (Nordre Skage) blant forhåndsfavorittene.

– I tillegg har vi mange gode feltskyttere som utfordrere. Blant annet i Jørgen Andersen (Vemundvik skytterlag). Jeg forventer mye god skyting og hard kamp om plasseringene, sier Gansmo før torsdagens stevne.

I fjor vant Tore Hervik (Øvre Ogndal) grovfelt, mens Tor Skomsvold (Vemundvik) var suveren i finfelt, med 30/30.