– Dramatisk og fullstendig uakseptabelt, sier fylkesordføreren

– Jeg er kritisk til forslaget, sier Høyres stortingsrepresentant Elin R. Agdestein. – Dramatisk og fullstendig uakseptabelt, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

– DRAMATISK: Fylkesordfører Tore O. Sandvik mener forslaget er dramatisk og fullstendig uakseptabelt.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det er bred politisk enighet i synet på forslaget om å legge ned Campus Namsos og flytte utdanninga til Bodø og Levanger.

– Det er bekymringsfullt at administrasjonen ved Nord universitet kommer med ei innstilling som ser bort fra universitets samfunnsrolle. Campus Namdal er et viktig element i hvordan vi skal understøtte den positive utviklinga som er i regionen, sier Agdestein.

Høyre-politikeren har allerede hatt samtaler med partiets utdanningspolitiske talsperson.

– Dette er ei sak som vi vil drøfte i vår partigruppe. Utdanningstilbudet er en viktig del av innholdet i forbindelse med regjeringas distriktsmelding, sier Agdestein.

– Dette er dramatisk og fullstendig uakseptabelt. Forslaget vil rasere studietilbudet i Namsos, Steinkjer og Verdal – stikk i strid med formålet da Høgskolen i Nord-Trøndelag ble etablert. Dette er en villet politikk fra regjeringa. I neste omgang truer dette også Sykehuset Namsos, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (AP).


Flytter fagmiljø vekk fra Namsos

Nord universitet flytter sykepleie, vernepleie og paramedisin til Levanger og Bodø.