André Skjelstad: – Total skivebom!

Andre Skjelstad, som representerer Venstre på Stortinget, karakteriserer forslaget om nedleggelse av Campus Namdal som en total skivebom.

REAGERER: – Det er fullstendig uakseptabelt å presentere en slik rapport uten at man ser totaliteten i samfunnsoppdraget, sier André Skjelstad.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Det er fullstendig uakseptabelt å presentere en slik rapport uten at man ser totaliteten i samfunnsoppdraget. Utdanningstilbudet i Namsos er av avgjørende betydning for hele Namdalen, for kommunene og ikke minst for sykehuset. Rapporten er et bomskudd, en total skivebom, sier Skjelstad.

Som Venstre-politiker er han partikollega med statsråd Iselin Nybø som har ansvar for høyere utdanning.

– Vi skal ha gruppemøte denne uka og jeg vil ta opp saken med henne. Jeg er opptatt av hva vi kan gjøre for å unngå et dramatisk vedtak. Det foreliggende forslaget går ikke i hop og jeg er åpen for at vi må vurdere om denne utdanningsstrukturen er riktig. I dette tilfellet drar den proppen ut av samfunnsutviklinga i nordre del av Trøndelag. Det er definitivt ikke akseptabelt, sier Andre Skjelstad.


– Dramatisk og fullstendig uakseptabelt, sier fylkesordføreren

– Jeg er kritisk til forslaget, sier Høyres stortingsrepresentant Elin R. Agdestein. – Dramatisk og fullstendig uakseptabelt, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

 

Flytter fagmiljø vekk fra Namsos

Nord universitet flytter sykepleie, vernepleie og paramedisin til Levanger og Bodø.

Vil legge ned i Namsos

Ifølge NRK kommer Nord universitet til å legge ned studiestedene i Namsos og Nesna.