John H. Stamnes har skrevet bok om Jens Jakob Olsen Bach og Marius Hægstad

Den «glemte» historia om to sentrale Namsos-pionerer

Få har betydd mer for kulturlivet og byens skoleutvikling, mener John H. Stamnes. Lokalhistorikeren vil kaste nytt lys over to menn som har betydd mye for Namsos.

PÅ HISTORISK GRUNN: John H. Stamnes forteller om området der Namsos folkeskole lå i sin tid, ved Skolegata i Namsos. Her jobbet blant andre Jens Jakob Olsen Bach, som sammen med Marius Hægstad anses som to av de viktigste foregangsmennene innen utviklinga av skolen i Namsos og Namdalen. Forfatteren og lokalhistorikeren mener det er på høy tid å løfte fram de to «glemte» herrene.  Foto: Runar Moen

Jeg synes de begge har fått for lite oppmerksomhet. Og i sin samtid fikk de litt dårlig behandling av miljøet i Namsos.

NAMDALSAVISA

NAMSOS: I flere år har John Stamnes dykket ned i arkivene etter informasjon om Jens Jakob Olsen Bach og Marius Hægstad. Redaktøren i Namdal historielag mener disse to har fått for lite anerkjennelse for alt arbeidet de la ned for Namsos og Namdalen for over 100 år siden.