Se Tonos kortfilm fra D.D.E.s innspilling av Frode Vikens siste låt

Da D.D.E. gikk i studio i februar for å spille inn de siste låtene Frode Viken skrev før han døde, var Tono med og laget denne kortfilmen.

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Forrige uke kom den første av to sanger, «La Det Gro». Øverst i saken kan du se Tonos kortfilm om bandet fra Namsos.

– Det er sårt å sette punktum, sier Eivind Berre, bassist i D.D.E.


D.D.E.s låtskriver gikk bort påskeaften i fjor – nå er bandet klar med ny musikk

– Lenge siden jeg har vært så fornøyd med ei låt

– Jeg tror pappa ville ha vært fornøyd med resultatet, sier Daniel Viken. Onsdag slipper D.D.E. låta «La det gro».

 

Tonos kortdokumentar «Det umulige» er historien om bandet som i nesten 30 år har skapt musikk til fest, allsang og gråt.

– Når det snart har gått 30 år begynner folk å oppdage at D.D.E. er mer enn bare plastikk. Det er hel ved, det er ekte. Vi har giddet å reise rundt og besøkt folk der de bor og lever livene sine. Vi har aldri prøvd å være trendy, men vært tro mot det som føles rett for oss, sier Bjarne Brøndbo, vokalist i D.D.E.

– Folk sier ofte «Dere har hatt en del flaks», men det er ingen som har flaks i 30 år på rad. Det handler om hardt arbeid, planlegging, evne til å møte opp og levere. I vår bransje kommer ikke folk fordi de må, men fordi de har lyst.

TILBAKE I STUDIO: D.D.E. i Rock City studio, der de nye låtene til Frode Viken først ble øvd inn. Senere gikk turen til Nidaros studio i Trondheim, der «La det gro» og «Tatt a tå å tatt a te tu» ble ferdigstilt. Fra venstre: Eivind Berre, Bjarne Brøndbo, Daniel Viken, Eskil Brøndbo og Terje Tranaas.   Foto: Pål Morten Skaret