Barna har viktige roller i musikalen «Ørnerovet»

Klar for å innta tun og reir

På Leka er øvingene til musikalen om ørnerovet godt i gang – særlig for de yngste som har fått viktige roller på scenen.

DE YNGSTE: Barna har viktige roller i musikalen som settes opp i sommer. Bak fra venstre: Kevin James Aying Lund, Erlend Myrvold Pettersen, Eirin Elise Myrvold Pettersen, Mina Nilsen og Tuva Reppen. Foran fra venstre: Lotte Johanne Thorsen, Emma Furre Solberg, Vilma Stene og Anna Frisendal Borgan. 

– VIKTIG: Bjørn Sigurd Larsen sier barna bærer en stor del av musikalen i «Ørnerovet». 

NAMDALSAVISA

LEKA: Det er Bjørn Sigurd Larsen som har skrevet musikalen om ørnerovet, som nå er i full gang med å øves inn på Leka.

På scenen kommer publikum til å få se mange unge skuespillere, og Larsen forteller at alle barna som er med er fra øya, bortsett fra Kevin James Aying Lund, som bor på Foldereid.

– Når regissør Terese Moe Dahle kommer til Leka for å instruere den første helga i juli, vil også hennes to døtre være med blant barna på tunet, forteller Larsen, som sier de mange barna har svært viktige roller i musikalen.

Hele akt to i reiret

– Barna er delt opp i to grupper. Den første består av de som skal være på tunet og synge og delta i aktivitetene sammen med de voksne, sier han.

– Den andre gruppa består av tre barn som har tunge roller i musikalen. Sammen med ørnemor bærer de tre barna hele akt to, som foregår i reiret.

Larsen forteller at reir-scenen er på rundt 20 minutter, og inneholder tre sanger og masse replikker.

– De som kjenner historien om ørnerovet vet at Svanhild aldri var i reiret, men reir- scenen er bakt inn i musikalen som et kunstnerisk grep – blant annet for å skape et positivt bilde av havørna som er en fantastisk rovfugl, sier han.

I reiret møter vi Svanhild, som spilles av Emma Furre Solberg, og de to ørnungene spilt av Kevin Lund og Vilma Stene.

– Ørnemor jager dem fram til Svanhild, men i stedet for å spise henne ender det med at de to ørneungene lurer ørnemor og hjelper Svanhild, sier Larsen.

Møter regissøren i mai

Emma Furre Solberg deltar i alle tre aktene og er den av barna som har flest egne sanger og replikker.

– Men i det hele tatt bærer barna en stor del av musikalen, sier Larsen, som forteller at de så langt har gjennomført fem øvelser, og at de yngste gleder seg masse til forestillingene.

I mai kommer regissør Terese Moe Dahle til Leka for å møte alle skuespillerne, før hun og familien kommer tilbake noen dager før premieren fredag 19. juli. Den fjerde og siste forestillinga settes opp søndag 21. juli.