Namdalspride trenger økonomisk støtte

Fargerikt spleiselag

Tidenes første Namdals-pride arrangeres 2.-5. oktober. Men før den tid trenger komiteen økonomisk støtte.

TAR IMOT TIPS: May-Britt Stene og Petter Normann Dille er med i komiteen som arrangerer tidenes første Namdalspride. Nå håper de på økonomisk støtte, og tar gjerne imot tips om hvor de kan søke om støtte til arrangementet.  

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Helsesykepleier Ida Gansmo Uldal og Sofia Ekker har gått i bresjen for å få til den aller første Namdalspride i Namsos i oktober.

I tillegg til blant annet fagdag og parade, ønsker de å male gangfeltene i byen i regnbuens farger. Håpet deres er at det skal bli enklere å være skeiv.

– Målet med pride er å feire mangfold og menneskeverd, sa Gansmo Uldal til NA da de fortalte om planene i februar.


Ildsjeler setter mangfold og menneskeverd på dagsordenen

Arrangerer tidenes første pride-parade i Namdalen

Med fokus på kunnskap og moro håper ildsjelene i Namdalspride å gjøre det enklere å være skeiv i Namdalen.

 

Trenger hjelp

I tillegg til Ekker og Gansmo Uldal, er også May-Britt Stene og Petter Normann Dille med i arrangementskomiteen. Nå håper de på økonomisk hjelp fram mot selve paraden.

– Vi har ikke fått ei eneste krone fra det offentlige, men har fått noen kroner fra Fri (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold), forteller Dille.

– Det er ikke snakk om hundretusenvis av kroner, men ei krone her og ei krone der vil hjelpe mye, legger Stene til.

Spleiselag på Spleis

Dille hadde nylig bursdag og Stene fylte år tidligere i april. I den anledning har de opprettet ei innsamling på Spleis, der de heller ønsker seg penger til Namdalspride enn andre gaver.

– Vi inviterer rett og slett folk til å bli med på spleiselaget. Folk trenger ikke å gi så mye. Alle vi har snakket med om Namdalspride er svært positive, og det er veldig mye av programmet som er planlagt. Men for å få gjennomført alt er vi avhengige av bittelitt hjelp, smiler Dille og Stene som har et ørlite mål om å nå 50.000 kroner gjennom innsamlinga.