Avfall fra fiskeri og havbruksnæringa forurenser

Krever slutt på søppel fra oppdrettsnæringa

Dette oppdrettsanlegget har ligget brakk i fem år. Selskapet hadde frist på seg med å rydde opp til april i fjor. Nå lover de å fjerne anlegget.

LAGRET: Disse gjenstandene, som Bjørøya har gjort fast og lagret på egen grunn, er fortsatt i bruk.  Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Om disse anleggene har ligget i fem, sju eller ti år er egentlig uinteressant. Det er lenge nok til at dette begynner å avgi mikroplast til naturen. Det er helt utrolig at de har vært klar over at anlegget skal fjernes, uten å gjøre noe.

Lars Haltbrekken
NAMDALSAVISA

FLATANGER: Trønder-Avisa har vært på befaring i Flatanger for å kartlegge avfall fra både fiskeri- og havbruksnæring, og fant blant annet et oppdrettsanlegg som har stått tomt i nærmere fem år. Ifølge Fiskeridirektoratet hadde selskapet krav på seg til å fjerne anlegget innen april i fjor.