Bunadsgeriljaen kjemper for tilbudet til fødende og nybakte mødre i Grong

– Jordmor må prioriteres

Det startet med ei kvinne sin kamp for at fødeavdelinga ved Kristiansund sykehus skulle bevares. Nå har det blitt en nasjonal aksjon for å bevare nærhet til fødeavdelinger for alle landets fødende kvinner.

Med eller uten bunad: – Vi skulle gjerne stilt i bunad alle sammen, men noen av oss sliter av naturlige årsaker med å få dem på, sier Johanna Kristina Seem. Fra venstre: Sigrid Langen Kjelbergnes, snart trebarnsmor og 3.kandidat for SV, Johanna Kjerstina Seem, snart trebarnsmor og 2.kandidat for SV, Kathrine Vaslestad Lona med Sylvia på 7 måneder, tobarnsmor og 3.kandidat for MDG, og Karin Nordstad, firebarnsmor, bestemor og 1.kandidat for MDG. 

NAMDALSAVISA

GRONG: Aksjonen har også spredt seg til Grong, hvor lokale politikere vil fortelle hvor viktig den lokale oppfølginga av gravide og nyfødte er.