MS-syke Heges siste håp er behandling i India, men hun har ikke råd: Nå har 1.324 givere samlet inn nok penger

– Nå kan vi endelig slappe av, sier ekteparet Hege Næss og Kristin Reppen. De har nå fått inn nok penger til at Hege kan få behandlinga hun trenger.

ØNSKER AKTIVT LIV: Hege Næss (til høyre) håper at hun skal bli frisk nok til å gå tur sammen med kona Kristin Reppen, og å ta med sønnen ut selv når ektefellen ikke kan bli med. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Hege Næss lider av sekundær progressiv MS. For litt over to måneder siden sto hun fram og fortalte at hun hadde fått tilbud om behandling i India. Denne kostet 330.000 kroner, men Hege manglet penger til å kunne ta den. Nå har 1.324 givere bidratt med 338.845 kroner på spleis.no.


Hege (39) har MS og prognosene ser dårlige ut. Nå har hun fått sitt livs mulighet til å bli kvitt sykdommen – men da må hun hoste opp 330.000 kroner

Hege Næss (39) er i ferd med å bli invalidisert. Nå kan hun få en siste sjanse til å bli frisk – men det haster.

 

Det forskes på stamcellebehandling av MS-pasienter

Kan stoppe utviklinga av MS

MS-forbundet håper at stamcellebehandling blir godkjent som standardbehandling også i Norge.


– Jeg hadde aldri trodd at så mange ville bidra, sier kona Kristin.

Siden sykdommen er såpass aggressiv hos Hege, er denne behandlinga hennes siste sjanse.

– Nå vil sykdommen i hvert fall stoppes. Jeg får bare håpe at den også kan reversere noe av skaden som allerede har skjedd.

UTROLIG: Hege Næss og Kristin Reppen forteller at det så vidt har begynt å gå opp for dem at målet er nådd. De setter veldig stor pris på alle som har bidratt og delt. 

 

Veldig takknemlige

– Jeg håper folk forstår hvor stort dette er. De har vært med på å redde et liv og en familie. Nå kan Aleksander (3) beholde både mor og mamma, sier Kristin.

– Vi er ekstremt takknemlige for alle som har bidratt med både stort og smått, sier Hege, som har fulgt med på innsamlinga – svart og takket dem som har lagt igjen kommentarer.

Sykehuset i New Delhi krever at alle pasienter har med seg en ledsager. Hege forteller at mange har ønsket å stille opp, men at tida det tar har hindret flere. Ledsager må tilbringe nesten fem uker på isolat sammen med henne etter operasjonen. Hun ville helst hatt med kona, men med tanke på sønnen må hun bli heime. Ekteparet ble derfor veldig glade da Venke Gangstø, søstera til Kristins barndomsvenninne, tilbød seg å bli med.

– Dette er utrolig snilt av henne, sier Hege.

Forskningsprosjekt

Hege har tidligere søkt om å få bli med på et forskningsprosjekt på Haukeland universitetssykehus, men fikk avslag fordi hun hadde en annen type MS enn den de forsket på.

– Jeg er veldig takknemlig for at det har ordnet seg likevel, men jeg vil oppfordre dem som kan til å bli med på slike forskningsprosjekter. Ikke bare får du behandlinga gratis, men du bidrar også til at den skal bli tilgjengelig for alle.

Nå har Hege vært i kontakt med NRK, og blitt enige om at hun skal filme deler av oppholdet i India. Opptakene blir muligens en del av en dokumentar.

– Jeg tror det er viktig at andre som lever med MS får se at det finnes håp.