Overhalla betongbygg satser på landbaserte oppdrettsanlegg

Levering av komplette, landbaserte anlegg til oppdrettsnæringa utgjør den største satsinga for Overhalla betongbygg. Men foreløpig sitter mange aktører på gjerdet.

PRESENTERTE SEG: Karl Magne Grannes (fra venstre) og Per Einar Dahl fra Overhalla betongbygg presenterte bedriftens satsing mot oppdrettsnæringa for medlemmer av fagrådet for havbruk i Namdal næringsforening: Rune Devik, Jan Ove Lauvås, Alexander Lindseth, Per Devik, Pål Anders Lauvsnes, Olaf Skjærvik, Ingrid Wallum Rosendal, Anders Feragen, Stephen MacDonell, Kristoffer Selvåg, Adam Walewski, Elvis Settenøy og leder for fagrådet Amund Lein. FOTO: BJØRN TORE NESS 

De som sitter med midlene er ikke så gira på å flytte fisken bort fra havet.

Karl Magne Grannes, Overhalla betongbygg
NAMDALSAVISA

SKOGMO: Miljøutfordringer, rømming og kampen mot lus har ført til at stadig flere – også i Norge – ser på muligheten for å flytte all produksjon av laks på land for å få bukt med problemene. En oversikt fra Fiskeridirektoratet i oktober i fjor viste at ni aktører så langt hadde fått kommersiell akvakulturtillatelse for oppdrett av matfisk på land.