Her er namsosrussen anno 1969

Hele 50 år har gått siden denne gjengen var russ på Namdal gymnas. I helga møttes de for å mimre og kose seg sammen.

50-ÅRSJUBILANTER: Første rekke fra venstre: Martin Kaldahl, Odd Arne Aleksandersen, Olav Tyldum og Per Rødøy. Andre rekke fra venstre: Asbjørn Hagerup, Svein Skorstad, Målfrid Fossland, Grete Hojem, Kristin Hildrum, Astrid Hildrum Fossum, Sissel Kate Astrid Rasch Møller, Toril Moan, Frank Iversen, Torbjørn Sellæg og Reidar Viken. Tredje rekke fra venstre: Per Kihl, Einar Småvatn, Olav Wien, Ove Grubbmo, Åge Haukø, Arne Bjørgan, Inger Nordhøy, Greta Mary Oppdal, Jo Magnus Saugen, Hallgeir Holth Conradi og Gyda Strand. Bak fra venstre: Jakob Grydeland, Nils Jørgensen, Terje Adde, Rolf Gudding, Andreas Hamnes, Andreas Aavatsmark, Bente Rolandsen Riise, Ivar Skorstad, Einar Brøndbo, Per Kristian Brøndbo, Ottar Bergli, Jan Juliussen og Asbjørn Greiff. FOTO: LIV MARIT IDSØ 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: De hadde nok svært mye å snakke om de 39 som jubilerte med treff i helga. I 1969 var de ferdige med gymnaset og klare for voksenlivet, enten de gikk ut i arbeidslivet eller fortsatte med videre studier. Mange ble boende i Namdalen, mens andre forlot regionen for godt.

Jubilantene møttes fredag kveld på Spillum dampsag. Der fikk de en liten smakebit på et historisk tablå som er under innøving. Stykket handler om brukseier Peter Torkilsen som grunnla bruket i 1884. Etterpå var det omvisning på bruket og mat på Snederiket.

Lørdag ble brukt til guiding i byen ved Espen Sandmo. Deretter ble det omvisning på Trønderrockmuseet, før markeringa ble avsluttet med en innholdsrik festmiddag på Ullvaren kafe.