Janne og Vidar leter etter søstra som deres far fikk med en kvinne fra Namsos: – Hvor er du?

I 40 år har Janne Printzlow visst at faren hennes fikk en datter med en kvinne fra Namsos. Nå ønsker hun og broren Vidar kontakt med sin ukjente søster.

LETER ETTER SØSTERA: Janne Printzlow (til venstre) har tenkt på sin ukjente søster i snart 40 år. Nå håper hun saken i NA kan hjelpe familien til å få kontakt med henne. Kvinnen har også en bror som ønsker kontakt med henne. Han heter Vidar Bruarøy (til høyre) og fyller 65 år i august. I midten ser vi barnefaren, Nils Bruarøy, som på bildet er 27 år gammel. Han traff en kvinne fra Namsos og fikk en datter med henne – trolig for 63–65 år siden.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Faren hennes, Nils Bruarøy, var sjømann, og reiste nordover til Namdalen på fiske med båtene «Buland», «Røttingen» og «Røttingøy» for Dales rederi på 1950-tallet.

I løpet av disse årene, har faren fått et barn med en kvinne fra Namsos. Janne Printzlow vet at det ble født ei jente, hennes søster, som faren vedkjente seg farskapet til.

NÅ KAN DU LESE ALT INNHOLD I NAMDALSAVISA RESTEN AV SOMMEREN FOR BARE 1,- KR

- KLIKK HER FOR Å BENYTTE DEG AV TILBUDET!

Bekreftet farskapet

Nå vil hun og broren Vidar Bruarøy, gjerne ha kontakt med sin ukjente søster. Problemet er at de har veldig få opplysninger om kvinnen som de antar er 63–65 år gammel og som opprinnelig er fra Namsos.

– Det ble aldri snakket om saken heime hos oss, bortsett fra en gang da broren min spurte pappa om det var tilfelle at vi hadde ei ukjent søster. Da sa mora mi at ja, det var tilfelle, og at faren min hadde betalt bidrag for barnet i alle år. Ei av mine tanter fortalte meg at det eneste hun visste om denne saken var at barnets mor var fra Namsos, forteller Janne Printzlow til NA.

Det er særlig Janne Printzlow, som fyller 61 år i august, og broren Vidar Bruarøy som ønsker kontakt med sin ukjente søster. Han fyller 65 år i august.

– Vi tror at jenta det er snakk om ble født mellom oss, at hun nå er i alderen 63–65 år, sier Printzlow som for lengst har akseptert at faren hennes hadde en utenomekteskapelig affære som resulterte i et barn.

Fra Bruarøy

Faren Nils Bruarøy som var født 10. oktober i 1927, levde med sin familie på et lite sted som heter Bruarøy i Os i Hordaland.

Han giftet seg med Amalie som var året yngre og fikk i årenes løp tre sønner og ei datter med henne. Etter hvert kom det også fram at Nils Bruarøy hadde hatt et sidesprang og at han hadde en datter utenom ekteskapet med en kvinne fra Namsos.

– Jeg har aldri snakket med pappa om dette. Det var et tabubelagt emne heime hos oss, men vi fikk etter hvert vite at «alle» de 400 menneskene som bodde på Bruarøy kjente til det. Ingen av dem sa noe til oss, og det gikk altså 20 år av mitt liv før jeg ble klar over at jeg hadde en søster et eller annet sted i landet, sier Janne Printzlow.

Tenker på søstera

Etter å ha gått og fundert på saken over flere tiår, har hun og broren Vidar funnet ut av de ønsker å foreta seg noe for å finne søstera si. Det var på den bakgrunn Janne Printzlow henvendte seg til NA – for å undersøke om muligens noen i lokalavisas nedslagsfelt har opplysninger om saken.

– Er faren din fremdeles i live?

– Nei, han døde for fire år siden, og min mor gikk bort for ett år siden. Men selv om vi ikke snakket med dem om vår ukjente søster, har vi nå funnet ut at vi vil forsøke å få kontakt med henne. Pappa var ofte trist og lei seg. Han kunne være både bestemt og bli sint. Vi turte ikke ta opp saken med han selv om vi hadde mange spørsmål, forteller hun.

En levemann

– Fortell litt mer om faren din?

– Han var en pen mann da han var ung, svart i håret og med bart. Han var 1,70 meter høy, så han var ikke så stor, men han var full av liv og fant på mange rare ting. sier hun og fortsetter:

– Du kan vel godt si han var en såkalt levemann.

Faren Nils var utdannet stuert, og reiste nordover til Namdalen på fiske. Det er gjennom det han trolig har møtt henne som ble mor til hans datter.

– Vi håper noen sitter med informasjon som kan hjelpe oss å løse mysteriet. Vi vil så gjerne ha kontakt med vår søster, sier Janne Printzlow.