Stein Torleif Bjella spiller på Duun-stemnet på Jøa

– Duun blir oppfatta som utilgjengelig – men ikke av meg

Han har lenge sett fram til å møte landskapet som inspirerte forfatterhøvdingen Olav Duun. Til helga går drømmen i oppfyllelse.

TIL OLAV DUUNS RIKE: Etter å ha lest «Ragnhild-trilogien» har visesanger Stein Torleif Bjella hatt et ønske om å besøke Jøa. Til helga blir ønsket oppfylt. – Litteratur brenner seg mer fast når du får sett plassen, sier Bjella, som her er avfotografert på naboøya Otterøya – hvor hans forrige plate ble innspilt.  Foto: Privat

Jeg blir inspirert av annen litteratur. Da ser jeg ting i mitt eget liv tydeligere.

STEIN TORLEIF BJELLA
NAMDALSAVISA

ÅL: Når det til helga er klart for årets Olav Duun-stemne på Jøa, er Stein Torleif Bjella et av de store trekkplastrene. Visesangeren skal spille i Fyret flerbrukshus lørdag kveld, noe han ser fram til.