Halkidiki – et stykke ekte Hellas

Nordøst-Hellas er en litt undervurdert, men svært genuin del av landet. Med sine tre land-tunger Kassandra, Sithonia og Athos byr Halkidiki-halvøya på bølgende landskap omgitt av krystallklart vann.

STRANDLIV: Strendene i Halkidiki lokker med krystallklart vann. Du finner både avskjermede, hemmelige perler og populære større strender.  Foto: NTB scanpix

NAMDALSAVISA

På et lite, vakkert torg i den bratte skråningen opp mot Ano Poli i Thessaloniki går jeg inn under et tak av vinranker. Den grønne løvverket over Igglis Taverna skaper en behagelig atmosfære, med vern mot den sterke sola. Mens jeg venter på grillede auberginer og vinblader, tar jeg en prat med svensk-grekeren Tony Kodros. Han forteller at han og vennene ofte kjører sørover på Halkidiki-halvøya for å bade.